Consulting - Teams

Talent wins games, but teamwork and intelligence wins champignonships
– Michael Jordan

Wij zien een team als een groep mensen die op elkaar kan vertrouwen en samen in een veilige omgeving een prestatie kan neerzetten, optimaal gebruik makend van elkaars talenten en kwaliteiten.

Het sturing/richting/leiding geven aan team, of dat nu in de lijn of als project is, is bepaald geen sinecure. Dat vraagt om zelfkennis, inzicht in jezelf en de anderen, en bovenal alles doen om het beste uit je medewerkers te halen. Ontwikkelen, coachen, dynamisch organiseren. Om maar wat te noemen.

Maar al te vaak is de realiteit dat je voor deze rol nauwelijks of geen scholing hebt gehad. Op een goede dag ben je leidinggevende. Veel succes.

Wij weten dat maar al te goed uit eigen ervaring. Daarom helpen we (potentieel) leidinggevenden niet alleen met het ontwikkelen van leiderschap, maar helpen we hen ook inzage te geven in hun teams. En ondersteunen we bij verdere ontwikkeling van dat team. Ook bij selectie van nieuwe teamleden. Altijd samen met hen EN hun team. Want wij zijn slechts passanten.

Daarbij maken we, als ondersteuning, gebruik van de TMA Team Analyse. Die krachtige analyse geeft onder meer inzichten in team-talenten, potentieel voor competenties, kwaliteiten en valkuilen, en de onderlinge verhoudingen. Een prachtig fundament.