Over ons

OSIC (OutSide In Company BV) is in 2005 door Marianne Kieft en Pierre Emanuel opgericht en gevestigd in Badhoevedorp.

Waar wij in geloven

  • Kijk naar wat goed is, en probeer dat te benutten en beter te maken
  • Mensen werken met meer plezier en presteren beter als ze doen wat ze drijft, waar ze goed in zijn, in een voor hen plezierige omgeving 
  • Performance = potentieel + vaardigheden + cognitieve capaciteiten minus instructie
  • Leiderschap begint bij jezelf en dus bij het heel goed kennen van jezelf
  • Je hebt altijd een keuze. Het nemen van de verantwoordelijkheid voor die keuze, het tonen van eigenaarschap, is een onlosmakelijk onderdeel en vervolg daarvan

Hoe wij dat doen

Wij werken aan de menskant van de organisatie(-verandering) en bieden met name oplossingen op het niveau van de individuele professional. Daarmee adresseren we organisatiebrede vraagstukken als leiderschap, gedrag, motivatie, prestatie, talent en het aansturen van teams.
Op basis van “deliverables” en doelen, veelal tegen een vooraf overeengekomen vaste prijs, dus nooit verrassingen achteraf. Wel zo duidelijk. En: we gaan door totdat het afgesproken resultaat is bereikt. Beloofd!

Wat wij doen

Coaching, Counseling en Consulting. Alles wat met leren en ontwikkelen te maken heeft. Voor professionals, en managers met hun teams. Ondersteund door methoden en tools, waaronder de TMA methodeKernwaardenanalyse en het Z-model of Change®.
En niet te vergeten de door onszelf ontwikkelde methode voor coaching. Een gestructureerd en iteratief leerproces, versterkt door ervaringsgericht oefenen en reflectie.

Achtergrond

Onze achtergrond is, naast gedegen opleidingen op het gebied van o.a. bedrijfskunde, coaching, gedrag en verandermanagement, psychologie, met name bedrijfskundig. Voordat wij ons bedrijf startten hebben we voor toonaangevende organisaties gewerkt, nationaal en internationaal. Door onze ervaringen in algemeen, commercieel en operationeel management, en vele andere functies kunnen we gerust zeggen: been there. En zeker ook de vele valkuilen waarin wij zelf terecht zijn gekomen, hebben ons een schat aan ervaring opgeleverd.

Manier van werken, vanuit kernwaarden

Onze manier van werken wordt als zeer natuurlijk ervaren. We weten snel het vertrouwen van onze opdrachtgevers en cliënten te winnen.
Daarnaast zijn we confronterend, maar altijd vanuit een respectvolle en positieve invalshoek. Gericht op groei en ontwikkeling. De toekomst dus.
Werkend vanuit onze kernwaarden: Onafhankelijkheid, Meesterschap, Menselijkheid, Integriteit. Hoewel we absoluut trots zijn op wat we doen, zijn wij bescheiden en wars van enige opsmuk.

Voor wie?

Wij werken/hebben gewerkt voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches als centrale en lokale overheid, gezondheidszorg, luchtvaart, reizen, retail fashion, engineering, ICT, logistiek, bouw en onderwijs.